איך מכינים סטייק אנטריקוט או סינטה

סטייק אנטריקוט או סינטה אפשר להכין בכל מקום על הגריל במחבת בתנור ועל הפלאנצה ובמידה וקניתם בשר איכותי אין סיבה שלא תהנו מסטיק טעים ועסיסי.

האמת, האהבה שלי לבשר הגיע מסבא וסבתא שלי שעלו לארץ מדרום אמריקה ארגנטינה ואורוגואי.

ובקיץ אין כמעט סוף שבוע שסבא לא מדליק את הגריל ומעלה לשם את כל החלקים הטעימים שאנחנו מבקשים.

אז, קדימה לעבודה לא משנה איזה נתח תחליטו להכין סטייק אנטריקוט או סינטה תהליך הצלייה דומה וכמובן משתנה מעט לפי עובי הבשר ומידת הצליה שאתם אוהבים.

העדפה שלי היא סטייק של כ 300 גרם וצליית הבשר במצב מדיום.

הכנת סטייק על הפלאנצה

מצרכים:

  1. 300 גרם תח סטייק אנטריקוט או סינטה
  2. מלח גס
  3. פלפל שחור גרוס
  4. צימיצורי למי שאוהב
  5. שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מחממים את המחבת/פלאנצה (להוסיף מעט שמן זית)
  2. משמנין מעט את נתח הבשר
  3. ממליחים את הבשר
  4. מותבלים בפילפל שחור
  5. מניחים את הסטייק על המחבט
  6. כל צד צריך להיות כדקה וחצי בהתאם לאיכות המחבט

מומלץ לאכול ישר לאחר סיום הצלייה

מחירי סטייקים

האמת שמחירי הסטייקים דיי יקרים גם של סטייק טרי וגם סטייק קפוא. לא קל לדעת האם הסטייק שקניתם מהקצב הוא באמת טרי או סטייק שהופשר אם אין לכם ניסיון והבנה בבשר.

טווח המחירים די גבוה ומשתנה במני השנה בהתאם לעונות מועדים וחגים

  1. מחיר סטייק אנטריקוט – 110 ש"ח – 190 ש"ח
  2. מחיר סטייק סינטה – 90 ש"ח – 180 ש"ח

סטייק אנטריקוט, סינטה ונתחים נוספים על הגריל

Facebook Comments